5 Ocak 2009 Pazartesi

CouchSurfing


Merhabalar...

İnsanların profillerini oluşturarak konaklama için evlerini açtıkları ve evini açanların couchlarına talip oldukları internet sitesi. yurtiçi için pek kullanışlı olmasa da yurtdışı gezileri için ideal olan bu site, ücretsiz konaklama sağlanmasının yanı sıra; hem ev sahipleri sizi ellerinde haritayla karşıladıklarından ve gezilecek yerleri ayrıntılarıyla anlattıklarından müthiş bir rehberlik hizmeti sağlamakta, hem de farklı insanlarla tanışma fırsatı yaratmaktadır. http://www.couchsurfing.com/


Siteye sadece evi müsait olanlar, gelecek misafirleri ağırlayabilen insanlar değil, profil oluşturan herkesin, dahil oldukları şehir gruplarındaki etkinliklere katılması mümkündür. (Örneğin İstanbul grubunda yayınlanan etkinlikleri takip edebilir,buluşma yerlerini saatini kimlerin ve kaç kişinin geldiğini buradan takip edebilirsiniz..)


Couchsurfing adlı siteyi, sosyalleşmek,yeni insanlar ve kültürler tanımak,keyifli sohbetler,yurtdışı gezilerinizde size sağladığı ücretsiz konaklama imkanı, ingilizcesini ve diğer öğrenmek istedikleri dilleri geliştirmek için kullanan insanların sayısı gün geçtikçe artmakta ve gelen olumlu görüşler insanları mutlu etmektedir.


Sitenin Ülke ve Şehir ambasadorlarının yanısıra gönüllü üyelerinin organize ettiği buluşmalar, ve buraya misafirleriyle gelen üyelerle beraber,yenilen yemekler,muhabbetler ve gidilen eğlence yerleriyle insanlar birbirlerini tanımakta ve neşeli dakikalar geçirmektedir. Sadece buluşmayla kalmayan etkinliklerde, Konserlerden tutunda çeşitli şehir turlarına ( Türkiye içi) kadar hertürlü etkinliğe yer verilmektedir.


Yazın yapılan Marmaris turu ve Ekim ayında gidilen Çanakkale,Assos, Truva etkinlikleri gibi yapılacak etkinlikler için çalışılmaktadır. Kimsenin şüphesi olmasın ki 2010 Avrupa Kültür Başkenti olan şehrimiz istanbul içinde çalışmalar yer almaktadır. Bu etkinlikler uluslararası bir kapsamda olduğu için dünyanın dört bir yerinden istanbulda yapılacak etkinlikler için gelecek insanlar fazlasıyla olacaktır ve katılımın fazla olmasıda tabiki tek dileğimiz..



En son yapılan New Year Party etkinliğinde toplamda 350-400 gibi bi rakama ulaşılmış, yapılan mekanın 250 kişi kaldırabileceğinden ötürü 250 kişi ile sınırlandırılmış olan etkinliğe 226 kişi katılmış, çeşitli yarışmalar, ( İçki Yarışması, Dans Yarışması, Çekilen kura sonucunda şanslı kişilere verilen ödüller) performansçılar eşliğinde inanılmaz eğlenceli dakikalar geçirilmiştir.



Bunun için başta Organizasyonu yöneten iki ülke başkanımız Halim'e ve Başar'a, İstanbul ambasadoru Burcu'ya ve diğer bi organizatör Kaisa ya teşşekkür ederim.



Siz blogspot ta bulunan Couchsurfer'lar veya Couchsurfer a üye olmak isteyen diğer blogger'lar, Couchsurfer'lar ile yaşadığınız güzel anıları bizimle paylaşabilir, mail adresimize güzel anılarınızı ve fotograflarınızı yollayabilirseniz buradaki blog ortamımızda bunları insanlarla paylaşıp keyifli yorumlarla Couchsurfing'i daha da genişletip hem sosyal hem kültürel faaliyetlere katılımları arttırabiliriz.. Biz şu an itibariyle en son yapılan Couchsurfing New Year Party etkinliğinden bir kaç fotograf koyarak bloğumuza başlamak istiyoruz..Umarım yeterince anlatabilmişimdir Cs 'nin açılımını..



Sevgi ile kalın...


Couchsurfing İSTANBUL Team!